Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych podanych w powyższym formularzu.
Administratorem danych osobowych jest i2 Development S.A., ul. Łaciarska 4b, 50-104 Wrocław. Podane przez Państwa dane będą przetwarzane w celu udzielenia odpowiedzi na Państwa zapytanie. Pełna informacja o administratorze i przetwarzaniu danych

Światowe rozwiązania urbanistyczne na Bulwarze Staromiejskim. i2 Development zmienia myślenie o przestrzeni miejskiej.

Mieszkańcy Wrocławia, dzięki pracom rewitalizacyjnym prowadzonym przez i2 Development na Bulwarze Staromiejskim, odzyskają 2,5-hektarowy teren w samym centrum miasta. Rozwiązania zastosowane przez dewelopera przy pl. Jana Pawła II, znacząco wpłyną na komfort życia w Stolicy Dolnego Śląska. Rewitalizacja uwzględni potrzeby m.in. pieszych, rowerzystów oraz tych, którzy cenią przyjazną przestrzeń miejską.

- Rewitalizacja centrum miasta to bardzo odpowiedzialne przedsięwzięcie wymagające dokładnej analizy potrzeb społecznych w wieloletniej perspektywie. Działamy na terenie Wrocławia, prowadzimy kilkanaście inwestycji jednocześnie - zarówno w centrum, jak i innych, dobrze skomunikowanych dzielnicach. Dzięki temu wiemy, jak sprostać oczekiwaniom mieszkańców stolicy Dolnego Śląska i sprawić, żeby czuli się w przestrzeni miejskiej komfortowo i bezpiecznie. – wyjaśnia Marcin Misztal, wiceprezes i2 Development. – Bulwar Staromiejski ma być miejscem umożliwiającym interakcję społeczną. Projektujemy inwestycję m.in. z przeznaczeniem dla osób ceniących aktywność sportową i zdrowy styl życia ¬– dodaje Misztal.

Rozwiązania zastosowane przez dewelopera znacząco wpłyną na komfort przyszłych użytkowników Bulwaru – przede wszystkim pieszych, rowerzystów oraz innych entuzjastów aktywności ruchowej.  Szerokie nadodrzańskie bulwary, wyremontowana promenada wzdłuż fosy miejskiej oraz rzeki, a także zadbana parkowa zieleń mają zachęcać do spacerów i spędzania czasu wolnego na świeżym powietrzu. i2 Development tak zaprojektował przestrzeń, aby wraz z odnawianymi budynkami oraz okalającymi je uliczkami przypominała przestronne miasteczko zapraszające do społecznej integracji. Czerpiąc z pozytywnych trendów światowej urbanistyki, deweloper postarał się o wyłączenie terenu Bulwaru Staromiejskiego z ruchu samochodowego. Dzięki temu wyeksponowany został park ze starodrzewem, a kameralne pasaże między budynkami zyskały na bezpieczeństwie. Ścieżki rowerowe, strefy zdrowia, plaża miejska oraz zaplanowana na Odrze marina mają być integralną częścią usług oferowanych we wnętrzach Bulwaru. Stąd, w ramach powierzchni komercyjnych, przewidziano sklepy z profesjonalnym sprzętem i odzieżą sportową, sklepy i restauracje ze zdrową żywnością oraz gabinety dentystyczne i medycyny estetycznej.

- Rozwiązania nastawione na aktywność miejską budują prestiż i pozytywny wizerunek miasta. Zwiększają też poczucie komfortu jego mieszkańców. Zauważyliśmy, że nietypowe sposoby zagospodarowania przestrzeni publicznej są przyjmowane z ogromnym entuzjazmem. Przykładem jest chociażby kultowa już The Wave of Munich – sztuczna fala dla surferów zlokalizowana w Monachium. Dostrzegamy ten pozytywny trend w urbanistyce i w tym kierunku planujemy rozwijać prace na Bulwarze Staromiejskim – podsumowuje Misztal.

i2 Development to grupa spółek realizujących inwestycje mieszkaniowei komercyjne na terenie Wrocławia. W 2012 roku do dewelopera – i2 Development Sp. z o.o. dołączył generalny wykonawca – KPB Sp. z o.o., a w 2014 roku skład dynamicznie rozwijającej się grupy uzupełniło biuro architektoniczne – Chamielec Architekci Sp. z o.o. Od 2015 roku spółki tworzą formalną Grupę i2 Development, prowadzącą inwestycje mieszkaniowe i komercyjne w ścisłym centrumoraz w prestiżowych dzielnicach Wrocławia. Za realizację projektów wnętrz odpowiada spółka celowa Concept Sp. z o.o.

LP. NAZWA PLIKU FORMAT PLIKU POBIERZ
1. Informacja prasowa - Światowe rozwiązania urbanistyczne na Bulwarze Staromiejskim. PDF Format PDF

Kontakt dla mediów:

Barbara Brózda

tel.kom.: +48 518 734 141

e-mail:b.brozda@i2development.pl

OGÓLNA KLAUZULA INFORMACYJNA

Zgodnie z art. 13 ust. 1−2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.Urz. UE L 119, s. 1) – dalej RODO − informujemy, że:

1. Administrator danych osobowych

Administratorem danych osobowych jest i2 Development S.A. („ADO”) adres: ul. Łaciarska 4b, kod: 50-104 Wrocław.

2. Inspektor Ochrony Danych

ADO wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym można się kontaktować w sprawach ochrony swoich danych osobowych pod adresem e-mail: iod@i2development.pl a także pod numerem telefonu 713766000 lub pisemnie, adresując korespondencję na adres ADO, wskazany w pkt. I.

3. Cele i podstawy przetwarzania

Dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia oferty ADO na wniosek klienta, tj. celem podjęcia działań przez ADO na żądanie osoby, której dane dotyczą, które to żądanie sformułowane zostało przed zawarciem umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO);

4. Prawo do sprzeciwu

Osoba, której dane dotyczą, ma prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw – z przyczyn związanych z jej szczególną sytuacją – wobec przetwarzania jej danych osobowych opartego na art. 6 ust. 1 lit. e) lub f), w tym profilowania na podstawie tych przepisów. ADO przestanie przetwarzać dane w tych celach, chyba że wykaże istnienie ważnych prawnie uzasadnionych podstaw do przetwarzania, nadrzędnych wobec interesów, praw i wolności osoby, której dane dotyczą, lub podstaw do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń.

5. Przekazywanie danych osobowych do państwa trzeciego
    • Spółka będzie przekazywać dane osobowe do państwa trzeciego tj. Stanów Zjednoczonych, pod tym warunkiem, że odbiorca danych przestrzega programu Tarcza Prywatności EU-USA i Szwajcaria-USA Departamentu Handlu Stanów Zjednoczonych dotyczącymi zbierania, wykorzystania i przechowywania danych osobowych przesyłanych z Unii Europejskiej, Europejskiego Obszaru Gospodarczego i Szwajcarii do USA.
    • Podmioty działające na terytorium USA, posiadające Certyfikat Tarczy Prywatności, zapewniają odpowiedni stopień ochrony w rozumieniu art. 45 ust. 1 RODO potwierdzony przez Komisję Europejską.
  6. Okres przechowywania danych
    • W przypadku przetwarzania danych osobowych na podstawie zgody, dane osobowe będą przetwarzane do momentu odwołania zgody przez osobę, której dane te dotyczą.
    • W przypadku przetwarzania danych osobowych w związku z żądaniem osoby, której dane dotyczą, do podjęcia działań przed zawarciem umowy, dane osobowe zostaną niezwłocznie usunięte, jeżeli nie dojdzie do zawarcia umowy.
  7. Odbiorcy danych

Dane osobowe objęte niniejsza klauzulą informacyjną mogą zostać ujawnione podmiotom z grupy kapitałowej ADO jak również współpracującym biurom sprzedaży (podmioty przetwarzające).

8. Prawa osób, których dane dotyczą:
    • Zgodnie z RODO, osobie, której dane dotyczą, przysługuje prawo:
      • dostępu do swoich danych oraz żądania ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania;
      • przeniesienia danych;
      • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych;
      • wniesienia skargi do organu nadzorczego;
      • wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, które dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  9. Informacja o wymogu/dobrowolności podania danych
    • Podanie danych osobowych objętych niniejszą klauzulą informacyjną ma charakter dobrowolny.
    • Podanie danych jest niezbędne dla spełnienia żądania osoby, której dane dotyczą z ADO.
  10. Zautomatyzowane podejmowanie decyzji

Dane osobowe nie podlegają profilowaniu.